Bras Fijnaart koploper in socialer ondernemen met het PSO Trede 3 certificaat

Bras Fijnaart koploper in socialer ondernemen met het PSO Trede 3 certificaat

Bras Fijnaart, onderdeel van G. Bras & Zoon B.V., is in 1957 opgericht als loonbedrijf voor boeren en fruitkwekers. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdige speler op de groenvoorzieningsmarkt. Tegenwoordig is Bras Fijnaart meer dan alleen maar een loonbedrijf.

Focus op socialer ondernemen

Bras Fijnaart is koploper op het gebied van socialer ondernemen. Dat het bedrijf welbekend is met socialer ondernemen blijkt mede door het motto ‘'verantwoordelijkheid en rentmeesterschap vormen de basis van waaruit onze bedrijfsfilosofie is voortgekomen'’. Dit heeft ertoe geleid dat de trotse medewerkers van Bras Fijnaart hebben onlangs het PSO Trede 3 certificaat in ontvangst hebben mogen nemen.

Kijken naar het arbeidspotentieel

Bij Bras Fijnaart ziet men kansen waar andere problemen zien: ‘’in de crisis hebben wij gezorgd dat onze medewerkers aan het werk konden blijven. Daarvóór werkten we al met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dat zijn er nog meer geworden. Zo hebben we meerdere 58-plussers aangenomen die door de crisis een tijd aan de kant hebben gestaan. Ook mensen die, bijvoorbeeld door schulden, in problemen zijn geraakt, krijgen bij ons een nieuwe kans’’.

Trede 3 behaald op de PSO-prestatieladder

Wat betekent het nou dat Bras Fijnaart op de PSO-Prestatieladder Trede 3 heeft behaald? Dat betekent dat Bras Fijnaart koploper is als het gaat om werkgelegenheid bieden voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij Bras Fijnaart nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Hoe sociaal onderneemt uw organisatie?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort. 

Deel dit bericht:  
19 june 2019