Knaapen Renovatie en Onderhoud B.V. groeit naar Trede 3 op de PSO-prestatieladder!

Knaapen Renovatie en Onderhoud B.V. groeit naar Trede 3 op de PSO-prestatieladder!

Het oudste familiebedrijf van Nederland heeft Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), en zijn daar ontzettend trots op! Knaapen Renovatie en Onderhoud B.V., ontstaan in 1652, behoort hiermee tot de 10 procent meest sociale Nederlandse ondernemingen. Yuri Starrenburg (bestuurder PSO-Nederland) overhandigde persoonlijk het certificaat aan Bart Knaapen.

Doorzettingsvermogen

HRM-manager Maartje van Kester: “Inmiddels zijn we 5 jaar bezig met PSO. En eerlijk is eerlijk, dit gaat met wisselende resultaten en soms kost het bergen met energie. Op dit moment zien we gelukkig ook de langdurige successen ontstaan. Eén PSO-doelgroep medewerker is inmiddels volledig bij ons in dienst, en onlangs heeft een andere PSO-doelgroep medewerker zijn 2e contractverlenging getekend onder begeleiding van Springplank. Deze collega’s hebben bewezen echte pareltjes te zijn. Je merkt dat ze behoorlijk wat doorzettingsvermogen bezitten (want het is ze ook echt niet altijd voor de wind gegaan) en dat de betrokkenheid enorm is. Dat is mooi om terug te zien en je kunt wel stellen dat we erg blij met ze zijn!”.

Wat is de PSO-prestatieladder eigenlijk?

De PSO-prestatieladder is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl  inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

 

Deel dit bericht:  
25 june 2019