Ploegmakers Cultuurtechniek B.V. nog steeds koploper op het gebied van sociaal ondernemen in Nederland

Ploegmakers Cultuurtechniek B.V. nog steeds koploper op het gebied van sociaal ondernemen in Nederland

Ploegmakers Cultuurtechniek B.V. krijgt nogmaals het Trede 3 certificaat als waardering voor de aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden binnen de organisatie. De organisatie uit Veghel voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal inclusief ondernemen, en ontvangt daarvoor nogmaals het Trede 3 certificaat op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Mensen staan centraal

Bij Ploegmakers Cultuurtechniek B.V. ziet men de mens als meest waardevolle gereedschap. Om die reden zorgt men bij Ploegmakers Cultuurtechniek B.V. goed voor elkaar. ‘’We geven ruimte en vertrouwen, en krijgen daar betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel voor terug. Dat doen we niet alleen voor onze eigen mensen, maar ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Win-win-win, want het levert beter werk op, betere mensen en een betere samenleving’’.

PSO stimuleert sociale duurzaamheid

Naast het waarderen van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkt een PSO-certificaat ook als ketenstimulering. Met het waarderen van een PSO-certificering bij de invulling van een social returnverplichting worden gecertificeerde organisaties gestimuleerd om inclusief werkgever te worden, te blijven en hun social returnbeleid uit te bouwen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

 

 

Deel dit bericht:  
27 june 2019