Sociaal ondernemen op het hoogste niveau: Bouwbedrijf Pennings

Sociaal ondernemen op het hoogste niveau: Bouwbedrijf Pennings

Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen heeft opnieuw het hoogste niveau bereikt op de PSO-prestatieladder. Met het Trede 3 certificaat laat de organisatie zien koploper te zijn op het gebied van inclusief werkgeverschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de organisatie als motto heeft ''bouwen met de mens als maat''. 

De organisatie door de jaren heen

Bouwbedrijf Pennings is actief op het gehele traject van planontwikkeling, utiliteits- en woningbouw, renovatie en onderhoud. De projecten worden hoofdzakelijk gerealiseerd in de Randstad, midden en zuid Nederland. De onderneming is opgericht in 1873 als een combinatie van bouwbedrijfje, en de exploitatie van een koffiehuis annex paardentramstation. De voorbije decennia heeft Pennings onder andere de Pitsstraat van het circuit op Zandvoort, winkelcentrum de Arena in ’s-Hertogenbosch en de herontwikkeling van meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel gerealiseerd.

Duurzame werkgelegenheid

Wat een bijzondere prestatie dat de organisatie nogmaals is gecertificeerd op het Trede 3 niveau van de PSO-prestatieladder. “Wij zijn getoetst door een onafhankelijke gecertificeerde instelling. Hieruit blijkt dat wij op kwalitatief goede wijze duurzame werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen wij graag, gewoon omdat het bij ons past!"

De meetlat voor inclusief werkgeverschap

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om de score om te zetten in een keurmerk, wat betekent dat de organisatie getoetst wordt door een van de onafhankelijke certificerende instellingen. Indien de score hoger is dan het gemiddelde in Nederland, komt een organisatie in aanmerking voor een Trede-certificaat. Wilt u ook uw mate van inclusief werkgeverschap meten, kijk dan op www.mijnpso.nl.

 

 

Deel dit bericht:  
13 august 2019