Lekker Brood: de 1e bakker in Nederland PSO trede 3 gecertificeerd!

Lekker Brood: de 1e bakker in Nederland PSO trede 3 gecertificeerd!

Lekker brood heeft als eerste bakker in Nederland een PSO-certificaat bemachtigd. Hier zijn ze bij Lekker Brood dan ook ontzettend trots op. Eigenaar Ad Overgaag zegt hierover het volgende: "naast onze duurzame visie voor wat betreft het gebruik van biologische producten, vinden wij de sociale component minstens zo belangrijk. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat onze bijdrage op dit vlak op een objectieve en onafhankelijke wijze getoetst is en bekroond is op het allerhoogste niveau met een PSO-certificering op trede 3."

Belonend werk

Socialer ondernemen gaat samen met het ontwikkelen van een positieve werksfeer. Dit blijkt wel uit de ervaringen van Lekker Brood: "sinds dat wij in 2014 gestart zijn met het leveren van biologisch brood zijn wij ook dagelijks op een positieve wijze in contact gekomen met een groep van mensen, waarvoor het hebben van een leuke baan, niet zo vanzelfsprekend is. Dit heeft ertoe geleidt dat wij ons realiseerde dat ook wij een steentje wilden bijdragen. In deze sociale zoektocht hebben we ontzettend veel energie teruggekregen van de mensen waar we het uiteindelijk voor doen."

Stimuleren van ketenpartners

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. "Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt niet alleen kans op werk en ontwikkeling in onze biologische bakkerij. Wij zoeken óók steeds intensievere samenwerking met overheden, ketenpartners, onderaannemers en leveranciers die al aantoonbaar sociaal ondernemen of hetzelfde doel nastreven."

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
22 august 2019