Gebr. Janssen stijgt op de PSO-prestatieladder

Gebr. Janssen stijgt op de PSO-prestatieladder

Sinds kort is Gebr. Janssen een Trede gestegen op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Na twee jaar lang op Trede 2 te hebben gestaan, bezetten zij nu de hoogste Trede 3 van de PSO. Hiermee zijn zij gegroeid naar koplopers op het gebied van sociaal inclusief ondernemen, in vergelijking met andere Nederlandse organisaties van een vergelijkbare grootte.

Social return 

(Semi-) publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies of waterschappen vragen bij overheidsopdrachten aan hun leveranciers en opdrachtnemers in toenemende mate om deze personen een kans te geven binnen de organisatie, zolang zij een overheidsopdracht uitvoeren. Financieel directeur Peter van Houtum aan het woord: “Voor ons als dakdekkers- en installatiebedrijf is het lastig het social return vraagstuk in te vullen. Toch willen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden. En wat blijkt: als je met andere ogen kijkt naar je bedrijf zijn er meer mogelijkheden dan je in eerste instantie dacht.”

Denken in potentieel

De werkzaamheden die bij Gebr. Janssen bv de hoofdtoon voeren zijn lichamelijk vaak zwaar en ook nog eens op hoogte. Financieel directeur Peter van Houtum: “Dat is al snel een onhaalbare kaart. Daarom zijn we op andere vlakken gaan kijken en kwamen een probleem tegen bij onze afvalstromen. Alle afvalmaterialen worden in aparte containers gescheiden van elkaar. Dat is echter een klusje dat de monteurs na een dag hard werken niet meer al te serieus nemen. Het afval kwam vaak in de verkeerde containers terecht. Op die plek konden we dus wel iemand gebruiken.”

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan naar de infovideo die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
28 august 2019