De groei van K_Dekker naar sociaal ondernemerschap erkend met een PSO-certificering!

De groei van K_Dekker naar sociaal ondernemerschap erkend met een PSO-certificering!

Onlangs heeft K_Dekker als eerste en enige in de Noordkop trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn ze trots op! Op woensdag 4 september overhandigden Jelle Beemsterboer, Wethouder van Gemeente Schagen, en Yuri Starrenburg, bestuurder PSO-Nederland, het certificaat aan K_Dekker.

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat K_Dekker op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Social return en de PSO-prestatieladder

Met een PSO-certificaat kan een opdrachtnemer invulling geven aan de uitvoering van de Social return verplichting (of een deel daarvan). Ruim de helft van de Nederlandse gemeenten werkt al met de PSO en dit aantal groeit snel. Bedrijfsleider Alwin Geutjes van K_Dekker zegt hierover: "Dat is mooi van het PSO-certificaat, dat wij de komende jaren daarmee kunnen inzetten." Zo zien de gemeenten de hoeveelheid mensen die moeilijk aan het werk komen slinken, en PSO-gecertificeerde organisaties krijgen voorrang bij het verwerven van opdrachten.

Steunen in het doel van de PSO 

Met een erkenning wordt er aangetoond dat de organisatie zorgt voor passend werk, integratie binnen de organisatie, goede begeleiding en aandacht voor het functioneren en de ontwikkeling van deze medewerkers. Alwin Geutjes geeft aan: "Wij onderschrijven het doel van de PSO, en dat is meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit wordt hier gedaan door een respectabel aantal werkplekken te faciliteren voor mensen uit de PSO-doelgroep." 

Het PSO keurmerk uitgelegd in twee minuten!

In onze Explanimation leggen wij in twee minuten uit wat de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) voor uw organisatie kan betekenen.

Deel dit bericht:  
9 september 2019