Stichting Complete diensten behaalt PSO 30+ certificaat: "Maak media sociaal geniaal!"

Stichting Complete diensten behaalt PSO 30+ certificaat: "Maak media sociaal geniaal!"

Complete Diensten heeft als doelstelling om lokale media die door gemeente of overheid wordt erkend te helpen professionaliseren. Naast deze doelstelling mag Complete Diensten zich ook koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap noemen en is hiervoor erkend met de hoogste waardering op de PSO-prestatieladder.

Over Complete diensten

Lokale media is ontzettend belangrijk om zichtbaarheid te geven aan een buurt, wijk of stadsdeel. Deze mediamakers nemen een belangrijke rol op zich als verstrekkers van informatie die ze toesnijden op lokaal niveau. Complete diensten heeft hiermee een sociaal programma opgesteld dat zich richt op bedrijven, bewoners en kwetsbare groepen uit de buurt. Door commerciële content te maken probeert de organisatie het maken van deze lokale media te financieren.

Socialer ondernemen

Een aantal jaar geleden besloot Complete Diensten om kwetsbare groepen door middel van 'open hiring' te benaderen. Dhr. Poeran van Complete Diensten vertelt: "Ze werden onderdeel van de lokale media als redactie medewerkers en leerden 'on the job' ervaring op te doen. Door in de mogelijkheden te denken en het potentieel van deze personen in te zien, werden zij werkfit en zijn ze inmiddels van onschatbare waarde."

De meetlat voor inclusief werkgeverschap

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen om de score om te zetten in een keurmerk, wat betekent dat de organisatie getoetst wordt door een van de onafhankelijke certificerende instellingen. Indien de score hoger is dan het gemiddelde in Nederland, komt een organisatie in aanmerking voor een Trede-certificaat. Wilt u ook uw mate van inclusief werkgeverschap meten, kijk dan op www.mijnpso.nl.

Deel dit bericht:  
10 september 2019