SMB Willems opnieuw erkend voor PSO-Trede 3

SMB Willems opnieuw erkend voor PSO-Trede 3

SMB Willems heeft voor een nieuwe termijn van twee jaar Trede 3 weten te behouden op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. SMB Willems is een familiebedrijf dat schoonmaakdiensten biedt in Zuidoost-Nederland. Met 45 jaar ervaring en 450 medewerkers verzorgt SMB Willems schoonmaakdiensten in veel branches voor bijvoorbeeld gemeenten, onderwijsinstellingen, vastgoedbeheerders, VvE’s, woningcorporaties en zakelijke dienstverleners.

Kansen die tellen

Vanuit het initiatief ‘Kansen die tellen’ biedt SMB Willems kansen aan mensen die moeilijk aan werk komen. Bijvoorbeeld omdat ze een arbeidsbeperking hebben of niet beschikken over diploma’s of opleidingen. Iedere medewerker krijgt de ruimte om in zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen: "Wij bieden daarbij voldoende begeleiding en de juiste opleidingen, afgestemd op de behoefte van de individuele medewerker. Voor de één betekent dit dat hij of zij na een inwerkperiode zelfstandig aan de slag kan, terwijl de ander baat heeft bij een beschutte werkplek met een coachende collega naast zich."

Landelijk keurmerk voor sociaal ondernemen

Binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Deel dit bericht:  
8 october 2019