Grondslag B.V. behaalt Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder

Grondslag B.V. behaalt Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder

Op 1 oktober 2019 heeft Grondslag B.V. de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit een onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Grondslag aantoonbaar en bewust is begonnen met socialer ondernemen, en ernaar streeft om binnen twee jaar door te groeien naar een officiële Trede-erkenning.

Socialer Ondernemen bij Grondslag: Werkvreugde en Arbeidsparticipatie

Grondslag BV richt zich al bijna dertig jaar op onderzoek en advies omtrent milieukundige bodemkwaliteit. Zo voert het bedrijf bijvoorbeeld nauwkeurige bodemonderzoeken naar asbest uit. Ook neemt het bedrijf een raadgevende functie aan, en kent ze een grote groep van vaste klanten.

Grondslag is een middelgroot bedrijf met circa 75 werknemers verspreid over drie vestigingen in Heerhugowaard, Kamerik, en Steenwijk. Een goede werksfeer en het behoud van een veilige werkomgeving staat hoog op de lijst van prioriteiten van Grondslag. Ook vervult het bedrijf een sociale behoefte door de arbeidsparticipatie van jongeren te stimuleren als een officiële werkplek voor arbeidskrachten in opleiding.

Nu Grondslag de Aspirant-status op de PSO-Prestatieladder heeft behaald, toont het bedrijf aan zich nu ook toe te wijden aan inclusiever ondernemen. Zo zal het bedrijf zich gedurende de komende twee jaar inzetten om actief de werkgelegenheid voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt te verbeteren en te realiseren.

De Aspirant-status van Grondslag is toegekend per 1 oktober 2019, en zal twee jaar geldig zijn. De audit is uitgevoerd door KIWA Nederland B.V. als onafhankelijke certificerende instelling.

Over het PSO-Keurmerk

PSO-Nederland stimuleert inclusief werkgeverschap door het verstrekken van een officieel keurmerk aan ondernemingen die aantoonbaar socialer ondernemen. Dit PSO-keurkerk kent vier niveaus, waarvan de derde Trede de hoogst haalbare is. Voor het behalen van het keurmerk worden aspirant-ondernemingen getoetst op hun directe- en indirecte bijdragen aan het stimuleren van de sociale arbeidsparticipatie. Meer informatie over de metingen van de PSO is te vinden op onze website.

De Aspirant-status is de eerste van vier prestatieniveaus haalbaar middels het PSO-keurmerk. Het behalen ervan bevestigt dat een bedrijf aantoonbaar is gestart met socialer ondernemen, en is een belangrijke stap richting het behalen van een officiële Trede-erkenning. Onze infomercial vat in slechts twee minuten samen wat het belang van een PSO-keurmerk is, en hoe bedrijven dit kunnen behalen.

Deel dit bericht:  
30 october 2019