Orly & Endevoets Groep Wederom Erkend met een PSO-Certificering!

Orly & Endevoets Groep Wederom Erkend met een PSO-Certificering!

Orly & Endevoets Groep heeft wederom het PSO-certificaat voor Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Het bedrijf is sinds 2017 PSO-gecertificeerd, en toont met hun hercertificering aan bewust en consequent socialer te ondernemen.

Inclusief werkgeverschap

Orly & Endevoets is een bouwnijverheidsbedrijf gespecialiseerd in renovatie, restauratie en onderhoud van de buitenschil. Het bedrijf, gevestigd in 's-Hertogenbosch, is in 1995 opgericht en heeft ruim 80 medewerkers in dienst. Het nieuwe certificaat voor Orly & Endevoets is ingegaan op 1 augustus 2019 en zal wederom twee jaar geldig zijn. De audit is uitgevoerd door de certificerende instelling TÜV Rheinland Nederland.

Het doel van de PSO is om de arbeidsparticipatie voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze te stimuleren. Binnen Orly & Endevoets wordt dit gerealiseerd door werkplekken voor mensen met een achterstandspositie op de arbeidsmarkt. Ook probeert Orly & Endevoets bewust te kiezen voor producten en diensten van Sociale Werkvoorziening-bedrijven en andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. Aangezien directeur Berrie Endevoets sterk gelooft in de kracht van ketensamenwerking - waardoor samen werken samen doen wordt - is dit voor hem vanzelfsprekend.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien. Zo zal Orly & Endevoets gedurende de komende twee jaar streven naar Trede 3, die ze willen behalen met hun visie en missie waarin werken met aandacht centraal staat. 'Daar zijn we zeker van', zegt HR-adviseur Samantha van Erp-Hooijmaijers .

Over de PSO

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Orly & Endevoets op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op onze website. Daar staat ook een interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
5 november 2019