Van Zelst behaalt wederom de derde PSO-Trede

Van Zelst behaalt wederom de derde PSO-Trede

Van Zelst Automaten B.V. heeft wederom het certificaat voor de derde PSO-Trede behaald. Het bedrijf werd in 2015 al PSO-gecertificeerd, en toont met hun hercertificering aan succesvol en consequent socialer te ondernemen.

Van Zelst is een is totaalleverancier voor horecabenodigdheden en apparatuur. Het bedrijf, gevestigd in Eindhoven, is sinds 1970 actief as erkend dealer. Van Zelst is één van de weinige ondernemingen in haar branche die hoog scoort op socialer ondernemen, en is daar met recht trots op.

Van Zelst: Visie op Sociaal Ondernemen

'Als familiebedrijf zitten wij al bijna 45 jaar dicht op de maatschappij en voelen wij ons verantwoordelijk voor huidige- en toekomstige generaties', zegt directeur Maarten van Zelst. 'Onze duurzame en sociale activiteiten gaan dan ook verder dan de wetgever ons voorschrijft of de markt van ons vraagt.'

Mede doordat meer dan 7% van het personeelsbestand van Van Zelst onder de participatiewetgeving valt, heeft het bedrijf in 2019 wederom de hoogste PSO-Trede behaald. Het nieuwe certificaat is ingegaan op 1 oktober 2019, en zal wederom twee jaar geldig zijn. De onafhankelijke audit is uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen, door bewust te kiezen voor producten of diensten van andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Hoe meer organisaties socialer ondernemen, hoe sneller we toegroeien naar een inclusievere samenleving.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer weten over de PSO? Kijk dan op onze website. Daar vindt u ook een handige informercial, die de PSO en haar werking in twee minuten uitlegt.

Deel dit bericht:  
7 november 2019

Direct naar: