Staatvandienst B.V. behaalt Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Staatvandienst B.V. behaalt Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Op 1 maart 2019 heeft Staatvandienst B.V. het certificaat voor Trede 3 op de PSO-Prestatieladder in ontvangst mogen nemen. Het HR-bedrijf, gevestigd in Deventer, toont hiermee aan zich op een kwalitatief sterke wijze sterk te maken voor het creëren van werkplekken voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Maatschappelijke betrokkenheid

Staatvandienst is al bijna 15 jaar actief als consultancy voor werkgevers en werkzoekenden. De ambitie van de organisatie, evenals die van haar zusterbedrijf Omzien die ook het Trede 3-Certificaat heeft ontvangen, is om maatschappelijk ondernemerschap te stimuleren. Zo besteedt de organisatie bijvoorbeeld veel aandacht aan het ondersteunen van de re-integratie op de arbeidsmarkt van mensen met bijvoorbeeld een WIA-WGA- of WW- achtergrond.

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Door hun actieve inzet op het gebied van sociaal ondernemerschap heeft Staatvandienst de hoogst haalbare Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. De onafhankelijke audit is uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland, en het certificaat zal tot 1 maart 2021 geldig zijn.

Deel dit bericht:  
13 march 2019