Wihabo behaalt Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Wihabo behaalt Trede 3 op PSO-Prestatieladder

Op 1 september 2019 heeft Wihabo, actief in de grafische dienstverlening, het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Met dit wetenschappelijk onderbouwde keurmerk toont de organisatie aan tot de koplopers te behoren op het gebied van Sociaal Ondernemen, nu uit een onafhankelijke toetsing blijkt dat ze aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid biedt dan organisaties van dezelfde grootteklasse. Zo behoort Wihabo tot de 10% best presterende bedrijven. 

Betrokken ondernemerschap: een vanzelfsprekendheid

‘Wihabo maakt zich sterk om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk te krijgen en te houden’, zegt Supply Chain Planner Bob Schoon. ‘Dat is voor ons een vanzelfsprekendheid. We werken bijvoorbeeld al geruime tijd samen met IBN, een sociale werkgever die kansen biedt aan mensen die het zonder hun steun niet redden op de arbeidsmarkt. Dit doen we zowel op het gebied van plaatsing van personen als het gunnen van opdrachten. We besteden veel aandacht aan ons MVO-beleid: “betrokken” is niet voor niets een van onze vier kernwaarden.’

Trede 3 op de PSO-Prestatieladder

Trede 3 is de hoogst haalbare Trede op de PSO-Prestatieladder. PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op werk en ontwikkeling binnen de eigen organisatie. Hierbij wordt ook gemeten of de inzet van deze mensen op een kwalitatief goede manier gebeurt. Het objectieve meetinstrument is wetenschappelijk onderbouwd en daarmee een toonaangevend keurmerk in Nederland. Door het behalen van de hoogste Trede op de PSO-ladder beschikt Wihabo nu over een wetenschappelijk onderbouwd keurmerk dat hun inspanningen met betrekking tot sociaal ondernemerschap bevestigt en beloont. De onafhankelijke toetsing is uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland. Het certificaat voor Wihabo zal voor de duur van twee jaar geldig zijn. 

Deel dit bericht:  
13 november 2019