Trede 3 voor Gemeente Sittard-Geleen: 'Wij zijn trots op onszelf en deze erkenning'

Trede 3 voor Gemeente Sittard-Geleen: 'Wij zijn trots op onszelf en deze erkenning'

Op 1 mei 2019 heeft de Gemeente Sittard-Geleen het certificaat voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. De gemeente toont hiermee aan zich op een kwalitatief sterke wijze sterk te maken voor het faciliteren- en ondersteunen van een inclusievere arbeidsmarkt, en behoort zo officieel tot de 10% best presterende organisaties.

Uit de wijk, in de wijk, en voor de wijk

Sittard-Geleen is gelegen in Limburg en had op 1 januari 2019 ruim 90.000 inwoners. De gemeente, die meer dan 1000 mensen in dienst heeft, heeft door het actief faciliteren van arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de hoogste Trede op de PSO-prestatieladder behaald.

‘Iedere dag zijn de wijkteams in de gemeente Sittard-Geleen hard aan het werk’, legt Teammanager Wijkbeheer Ron Grooten uit. ‘Hierbij wordt gewerkt volgens het principe uit de wijk, in de wijk, en voor de wijk. Eenieder is daarbij zichtbaar gelijk, leert veel van elkaar, en groeit zichtbaar in zijn of haar zelfvertrouwen. Het is iedere dag weer heerlijk opstaan om verantwoordelijk te mogen zijn voor zo’n prachtig team, te mogen werken met mensen, en ze te begeleiden naar hun eigen weg van geluk.’

De gemeente is met recht trots op haar PSO-certificering. ‘Wij zijn trots dat we de afgelopen jaren veel mensen duurzaam een plek hebben kunnen bieden op de arbeidsmarkt’, zegt Grooten. ‘Met eigen ontwikkelde trainingen wordt invulling gegeven aan deze mooie leer- werkomgeving. In deze inclusievere arbeidsmarkt zijn nog zoveel meer mogelijkheden! We gaan daarom verder met ontdekken en verbinden en hopen over twee jaar wederom zo hoog te scoren op de PSO-Prestatieladder. Wij zijn trots op onszelf en deze erkenning.’

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Trede 3 is de hoogst haalbare op de PSO-Prestatieladder. Door het behalen van deze Trede behoort de Gemeente Sittard-Geleen tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat ze aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid bieden dan organisaties van dezelfde grootteklasse, en dat ze officieel behoren tot de 10% best presterende organisaties.

Weten hoe hoog uw organisatie scoort op de PSO-prestatieladder? Op uw persoonlijke account in MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
19 november 2019