Aspirant-status voor MobiWerk B.V.

Aspirant-status voor MobiWerk B.V.

Op 1 augustus 2019 heeft MobiWerk B.V. de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit een onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat MobiWerk aantoonbaar en bewust is gestart met socialer ondernemen, en ernaar streeft om binnen twee jaar door te groeien naar een officiële Trede-erkenning.

Openbaar vervoer: #mensenwerk

Mobiwerk is een organisatie actief in de werving van chauffeurs en trambestuurders. Middels de MobiAcademy leiden ze hun eigen personeel op. Binnen de organisatie staat persoonlijke aandacht voor de werknemer centraal, en wordt gestreefd naar het creëren van een echt familiegevoel.  ‘Het openbaar vervoer is #mensenwerk: ongeacht uw bestemming, het tijdstip, of de verkeersomstandigheden kunt u rekenen op toegewijde chauffeurs die hun vak verstaan’ legt Operationeel Manager Wesley van Heugten uit. ‘Gastheren en -vrouwen die vol passie en vakmanschap persoonlijk zorg dragen voor duizenden reizigers en ongemerkt onderdeel zijn van uw leven.’

‘En net zoals onze chauffeurs en bestuurders dagelijks nét dat stapje extra zetten voor hun reizigers, doet MobiWerk dit voor haar werknemers en de maatschappij. Zo spannen wij ons dagelijks in om sociaal ondernemerschap en inclusief werkgeverschap door te voeren in de gehele organisatie; van inkoop tot opleiding van onze chauffeurs en bestuurders en van onze samenwerkingen met partners en leveranciers tot marketing’, aldus Van Heugten.

Door het actief nastreven van sociaal ondernemerschap heeft MobiWerk de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Met dit certificaat toont de organisatie aan ernaar te streven om binnen twee jaar tijd in aanmerking te komen voor een officiële Trede-erkenning.

Over het PSO-Keurmerk

PSO-Nederland stimuleert inclusief werkgeverschap door het verstrekken van een officieel keurmerk aan ondernemingen die aantoonbaar socialer ondernemen. Dit PSO-keurkerk kent vier niveaus, waarvan de derde Trede de hoogst haalbare is. Voor het behalen van het keurmerk worden aspirant-ondernemingen getoetst op hun directe- en indirecte bijdragen aan het stimuleren van de sociale arbeidsparticipatie.

De Aspirant-status is de eerste van vier prestatieniveaus haalbaar middels het PSO-keurmerk. Het behalen ervan bevestigt dat een bedrijf aantoonbaar is gestart met socialer ondernemen, en is een belangrijke stap richting het behalen van een officiële Trede-erkenning. Onze infomercial vat in slechts twee minuten samen wat het belang van een PSO-keurmerk is, en hoe bedrijven dit kunnen behalen.

Weten of uw organisatie in aanmerking komt voor een PSO-Certificaat? Op MijnPSO kunt u vrijblijvend meten hoe uw organisatie op de Prestatieladder scoort.

Deel dit bericht:  
20 november 2019