Trede 2 voor Jan Selten B.V.: 'Wij mogen mensen niet links laten liggen'

Trede 2 voor Jan Selten B.V.: 'Wij mogen mensen niet links laten liggen'

Aannemingsbedrijf Jan Selten B.V. heeft de tweede Trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Het aannemingsbedrijf, actief in de grond-, weg-, en waterbouw, heeft hiervoor via een onafhankelijke audit aan kunnen tonen tot de 25% best presterende bedrijven te behoren op het gebied van sociaal ondernemerschap.

Niemand links laten liggen

‘Onze visie is dat we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt niet links mogen laten liggen’, zegt Marianne Hagelaars, administratief medewerker bij Jan Selten. ‘Meestal gaat het over mensen die heel graag deel uit willen maken van de arbeidsmarkt, maar door een beperking of door leeftijd niet of moeilijk aan werk komen.’

Middels het officiële PSO-Certificaat wenst Jan Selten B.V. naar de buitenwereld uit te dragen dat sociaal ondernemen hoog in het vaandel staat bij de onderneming.

Bewust socialer ondernemen

‘Voor het vervullen van bepaalde functies,  zoals monteur of interieurverzorger, gaan we specifiek op zoek naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het werk kan door deze mensen naar voldoening verricht worden’, beaamt Hagelaars. ‘Maar ook jonge mensen willen we graag stimuleren om het vak te leren met de mogelijkheden die het biedt. Verder hebben we veel contact met IBN om te kijken waar zij onze vraag naar personeel kunnen invullen.'

IBN is een PSO-gecertificeerde sociale werkgever die kansen biedt aan personen die het zonder hun steun niet redden op de arbeidsmarkt. Door haar samenwerking met IBN draagt Jan Selten B.V. niet alleen op een directe-, maar ook op een indirecte wijze bij aan het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt middels de ketenstimulering.

De Trede-benadering van de PSO

De PSO kent vier prestatieniveaus: Aspirant-status, Trede 1, Trede 2, en Trede 3. Instappen is op elk prestatieniveau mogelijk. De gedachte achter de Trede-benadering is dat organisaties de mogelijkheid hebben om door te groeien op de PSO-Prestatieladder. ‘We hebben nu een certificaat voor Trede 2, maar zijn zeker gemotiveerd om bij de volgende audit Trede 3 te behalen’, zegt Hagelaars.

Weten hoe hoog uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten. 

Deel dit bericht:  
5 december 2019