Noaber Bouw luidt het nieuwe jaar in met hoogste PSO-erkenning

Noaber Bouw luidt het nieuwe jaar in met hoogste PSO-erkenning

Eerder deze maand heeft bouwonderneming Noaber Bouw B.V. het certificaat voor de derde en tevens hoogste PSO-trede ontvangen. Omdat het personeelsbestand van het bedrijf uit het Twentse Borne voor meer dan 30% bestaat uit personen met een (eerdere) arbeidsmarktafstand, heeft Noaber bouw bovendien de PSO 30+-erkenning verdiend. Met deze hoogst haalbare erkenning toont Noaber Bouw aan op een zeer sterke wijze bij te dragen aan het creëren van een socialere en inclusievere arbeidsmarkt in Nederland. ‘Iedereen doet mee’, beaamt eigenaar Tom Koster.

Iedereen doet mee

Noaber Bouw is gespecialiseerd in alle voorkomende verbouwwerkzaamheden, nieuwbouw, machinaal timmerwerk, restauratie-, en renovatiewerkzaamheden. Volgens de organisatie is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ‘de rode lijn binnen alles wat Noaber Bouw initieert’. Zo biedt het bedrijf bewust kansen aan personen die normaliter minder kansen krijgen binnen de maatschappij.

Met het behalen van de hoogst haalbare PSO-erkenning maakt Noaber Bouw objectief zichtbaar deze doelstelling na te leven. ‘Iedereen doet mee’, vertelt eigenaar Tom Koster. ‘Als er een wil en een talent is om bij te dragen aan de bouwnijverheid, passen wij zo goed mogelijk een werkplek aan aan de mogelijkheden van de medewerker.’

‘Het PSO-certificaat is een erkenning die onderstreept in welke mate wij ons onderscheiden van collega-bedrijven binnen de bouwnijverheid’, vertelt Koster. ‘Daarnaast bieden wij de mogelijkheid aan collega-bedrijven om efficiënter om te gaan met SROI (Social Return on Investment, red.) verplichtingen.’

Social return met de PSO

Het toepassen van Social return of SROI bij overheidsopdrachten is voornamelijk bedoeld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te bieden op werk en/of ontwikkelingsmogelijkheden. (Semi-) publieke opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, of  waterschappen vragen bij overheidsopdrachten aan hun leveranciers en opdrachtnemers om deze personen een (ontwikkelings-)kans te geven binnen de  organisatie, zolang zij deze overheidsopdrachten uitvoeren. Steeds meer gemeenten en andere overheidsinstanties accepteren de PSO bij de invulling van de SROI-eis. Daarom blijft de PSO-keten groeien, en is de PSO uitgegroeid tot een landelijk erkend meetinstrument en kwaliteitskeurmerk.

De Trede 3 | 30+ -certificering

De PSO-Prestatieladder kent vier niveaus (Aspirant-status en Trede 1 tot en met 3), en stimuleert PSO-gecertificeerde organisaties via deze trede-benadering zich te blijven ontwikkelen door groei op de prestatieladder mogelijk te maken.

Met de Trede 3 | 30+ -certificering tonen organisaties niet alleen aan om op het gebied van sociaal ondernemerschap tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland te behoren, maar ook dat minimaal 30% van hun personeelsbestand bestaat uit mensen uit de PSO-doelgroep, conform artikel 2.82 van de herziene Aanbestedingswet.

Middels een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling DEKRA, heet Noaber Bouw aangetoond aan alle eisen voor deze uiterst hoge uitlezing te voldoen. Het certificaat voor Noaber Bouw zal voor een periode van twee jaar geldig zijn.

Weten hoe uw organisatie scoort op de PSO-prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten. 

Foto: Timmerman Willy Brunink aan het werk voor Noaber Bouw.

Deel dit bericht:  
29 january 2020