Bluekens Truck en Bus verlengt met succes trede 2-certificering

Bluekens Truck en Bus verlengt met succes trede 2-certificering

Het familiebedrijf Bluekens Truck en Bus, actief in de regio West-Brabant en Zeeland, heeft onlangs haar certificaat voor trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) verlengd. Zo maakt de onderneming zichtbaar dat ze bovengemiddeld bijdraagt aan het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt.

Talent ontwikkelen

Bluekens Truck en Bus is een ‘full service’ Volvo Truck- en Busdealer met vestigingen in Breda, Roosendaal, Oosterhout, Goes en Middelharnis. Het familiebedrijf, opgericht in 1823, is een gevestigde naam in de regio West-Brabant en Zeeland. Bluekens Truck en Bus heeft als doel zich voor zowel klanten als medewerkers te onderscheiden van andere bedrijven op de markt.

Maatschappelijk verantwoord- en duurzaam ondernemen is verankerd in de bedrijfsvoering van Bluekens Truck en Bus. ‘Wij streven duurzaamheid na in alle facetten van onze bedrijfsvoering’, luidt de website van de onderneming. ‘In inkoop en verkoop, maar ook in personeelsbeleid: tevreden medewerkers, het bieden van kansen en het ontwikkelen van talent maakt deel uit van onze bedrijfscultuur.’

Door zich opnieuw te laten certificeren door de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt Bluekens Truck en Bus zichtbaar dat ze bovengemiddeld bijdraagt aan het creëren van een inclusievere arbeidsmarkt. Dit doet de onderneming zowel door binnen de eigen organisatie werkplekken voor personen met een arbeidsmarktafstand te faciliteren, als door bewust ‘socialer’ in te kopen bij andere PSO- of SW-organisaties.

Het doel van de PSO

Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het verhogen van de arbeidsparticipatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij diverse soorten werkgevers: van MKB bedrijf tot multinational en van bakker tot accountantskantoor. Daarbij stimuleert de PSO-methode dat dit op een kwalitatief goede- en duurzame wijze wordt gerealiseerd. De ingebouwde ketenstimulering stimuleert de onderlinge vraag naar PSO-gecertificeerde organisaties en draagt in dat kader bij aan het hogere doel.

De PSO (h)erkent vier verschillende prestatieniveaus. Instappen is op elk prestatieniveau mogelijk. Organisaties die de intentie hebben om binnen twee jaar door te groeien naar tenminste trede 1 kunnen een Aspirant-status aanvragen, waarvoor een organisatie een Plan van Aanpak dienen op te stellen, dat geaccordeerd is op bestuurlijk- of directieniveau. Bedrijven die zoals Bluekens Truck en Bus aan de normen voor trede 2 voldoen, presteren ruim bovengemiddeld op het gebied van sociaal ondernemen ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde grootteklasse.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-prestatieladder? Op uw persoonlijke account op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
29 january 2020