Wederom PSO-trede 3 voor Futuris Zorg & Werk

Wederom PSO-trede 3 voor Futuris Zorg & Werk

Zorgverlener Futuris Holding B.V. uit Eindhoven heeft wederom het certificaat voor de derde en hoogste PSO-trede ontvangen. De organisatie heeft hiervoor via een onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling DEKRA, aangetoond nog steeds aan de kwalitatieve- én kwantitatieve eisen voor PSO-trede 3 te voldoen.

Werken ontzorgt

Futuris biedt professionele zorg- en werkbegeleiding en creëert werkervaringsplekken voor personen die een (nieuw) vak willen leren of zich verder willen ontwikkelen. Ook kunnen mensen uit de omgeving Eindhoven bij Futuris terecht voor betaalbare woningen. Futuris richt zich specifiek op (jong-)volwassenen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS), lichtverstandelijke beperkingen, en andere psychische klachten.  

Futuris gelooft dat werken ontzorgt. Daarom biedt Futuris haar cliënten diverse werkervarings- en dagbestedingsplekken. Hierbij wordt nauw samengewerkt met gemeenten en het UWV.

Zo kunnen werknemers bij Futuris aan het werk bij bijvoorbeeld Future ICT, Future Design, of in het restaurant Soul Kitchen.

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Op deze manier heeft Futuris aangetoond een koploper te zijn in het bieden van werkgelegenheid aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben de PSO, in nauwe samenwerking met de markt, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Via deze benadering kunnen organisaties doorgroeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Met het behalen van de derde- en hoogste trede op de PSO-Prestatieladder scoort Futuris ruim bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen, volgens de PSO-normen. Het certificaat zal voor een nieuwe periode van twee jaar geldig zijn.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
25 february 2020