Trede 2 voor In het Veld Groep: ‘Sociaal ondernemen zit in ons DNA’

Trede 2 voor In het Veld Groep: ‘Sociaal ondernemen zit in ons DNA’

De facilitaire dienstverlener In het Veld uit Enschede heeft onlangs het certificaat voor trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontvangen. Het bedrijf maakt hiermee zichtbaar een ruim bovengemiddelde bijdrage te leveren aan het creëren van een inclusievere en socialere arbeidsmarkt.

‘Het zit in het DNA van ons bedrijf’

In het Veld is specialist in het leveren van facilitair maatwerk op het gebied van schoonmaak, bedrijfscatering, en housekeeping. Onder het motto ‘Zichtbaar Beter!’ ontzorgen de ruim 700 medewerkers hun diverse opdrachtgevers binnen deze branches.

Het regionale familiebedrijf vindt het belangrijk om sociaal ondernemerschap op een duurzame wijze op te nemen binnen de bedrijfsvorming. ‘We hebben veel verschillende mensen met verschillende achtergronden aan het werk’, vertelt P&O functionaris Janin Gierveld. ‘Dat vinden we met elkaar zó normaal dat we het er eigenlijk nooit over hebben.’

‘Dat we mensen kansen geven en hen zo goed mogelijk begeleiden zit gewoon in het DNA van ons bedrijf’ vervolgt Gierveld. ‘Goed zorgen voor onze mensen is net zo belangrijk als goed zorgen voor onze opdrachtgevers!’

Medewerker Laura Fleming is vanuit In het Veld werkzaam bij opdrachtgever Ons Huis in Enschede. ‘Lekkere broodjes maken vind ik leuk, en bij Ons Huis is het heel leuk omdat ze vaak zeggen dat ze blij zijn dat ik er ben’, vertelt Fleming.

                                                                                                                                           

Medewerker Laura Fleming

Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

‘Sociaal ondernemen is iets wat we al lange tijd deden’, vertelt Gierveld. Daarom hoefde het bedrijf weinig nieuwe stappen te nemen om in aanmerking te komen voor een PSO-certificaat. Uit de PSO-toetsing bleek dat het bedrijf zelfs boven haar eigen verwachtingen presteerde op het gebied van sociaal ondernemen.

Uit de onafhankelijke toetsing, uitgevoerd door certificerende instelling DEKRA, is gebleken dat In het Veld voldoet aan de kwalitatieve- en kwantitatieve eisen voor PSO-trede 2. Dit houdt in dat het bedrijf ruim bovengemiddeld presteert op het gebied van sociaal ondernemen ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde grootteklasse, en hiermee behoort tot de 25% best presterende bedrijven.

Tevens heeft In het Veld het doel om door te groeien naar PSO-trede 3.

Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het verhogen van de arbeidsparticipatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij diverse soorten werkgevers: van MKB bedrijf tot multinational en van bakker tot accountantskantoor. Daarbij stimuleert de PSO-methode dat dit op een kwalitatief goede- en duurzame wijze wordt gerealiseerd. De ingebouwde ketenstimulering stimuleert de onderlinge vraag naar PSO-gecertificeerde organisaties en draagt in dat kader bij aan het hogere doel.

De PSO (h)erkent vier verschillende prestatieniveaus. Instappen is op elk prestatieniveau mogelijk.

Benieuw hoe uw organisatie scoort op de PSO-prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
5 march 2020