Mansveld Industriële Techniek behoudt het certificaat voor PSO Trede 3

Mansveld Industriële Techniek behoudt het certificaat voor PSO Trede 3

Mansveld Industriële Techniek B.V.  uit het Brabantse Eersel heeft onlangs het certificaat voor PSO-trede 3 in ontvangst genomen. De onderneming, gespecialiseerd op het gebied van schakel- en besturingspanelen, behoort hiermee tot de koplopers van sociale ondernemers in Nederland.

Sociaal ondernemen

Mansveld Industriële Techniek valt onder de overkoepelende organisatie Mansveld, specialist op elk gebied van de elektrotechniek. Bij Mansveld Industriële Techniek zijn de medewerkers dagelijks bezig met het bedenken van slimme oplossingen op het gebied van industriële automatisering, waaronder kabelassemblage en schakelpanelen. Deze tak van de organisatie biedt werk aan ruim 30 personen.

Middels de PSO-toetsing is gebleken dat er binnen de bedrijfsvorming van Mansveld Industriële Techniek actief rekening wordt gehouden met het bieden van kansen aan personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De directe bijdrage die het bedrijf levert aan een socialere en inclusievere arbeidsmarkt is ruim bovengemiddeld hoog ten opzichte van andere organisaties van diezelfde grootteklasse. Op het gebied van sociaal ondernemerschap behoort Mansveld Industriële Techniek dus tot de koplopers in Nederland. Met het behalen van het certificaat voor de derde- en hoogste PSO-trede maakt het bedrijf dit zichtbaar naar de buitenwereld.

PSO-trede 3

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben, in nauwe samenwerking met de markt, de prestatieladder volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. Sindsdien is de PSO uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Er zijn vier prestatieniveaus op de ladder te behalen: de Aspirant-status, trede 1, trede 2 en trede 3.

Met het verlengen van het certificaat voor de derde- en hoogste trede op de PSO-prestatieladder scoort Mansveld Industriële Techniek ruim bovengemiddeld hoog op het gebied van socialer ondernemen, en behoort het bedrijf tot de 10% best presterende bedrijven op dit gebied.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
12 march 2020