Vaarkamp B.V. PSO-gecertificeerd op trede 3

Vaarkamp B.V. PSO-gecertificeerd op trede 3

Vaarkamp B.V. uit de gemeente Ede is onlangs gecertificeerd op trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De aannemer in groen grond en infra presteert hiermee ruim bovengemiddeld hoog in het creëren van werkgelegenheid voor personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Werken volgens "sociale" richtlijnen

Vaarkamp is een aannemer in groen, grond en infra. Wij adviseren, leggen aan en onderhouden de openbare ruimte voor onder andere gemeenten, waterschappen, terrein beherende organisaties, (zorg)instellingen en scholen. Andries van Steenbergen, PR- en KAM-COÖRDINATOR: "Ieder persoon moet een kans krijgen zich te ontwikkelen om zelfstandig te worden op de arbeidsmarkt. Wij dragen daar graag aan bij door mensen een kans te geven zich te ontplooien binnen een sociale omgeving. Het PSO-certificaat laat zien waar wij staan op het gebied van sociaal ondernemen. Niet het doen alleen is voldoende, het certificaat toont aan dat er gewerkt wordt volgens bepaalde voorwaarden."

Daarnaast geeft Andries enkele tips: " Investeer in de opleiding van BBL’ers, ga bewust dienstverbanden aan met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (Participatiewet, WAJONG) en behoudt mensen voor je organisatie (WAO/WIA/WAZ), dan ben je goed op de "inclusieve" weg. Een breed netwerk opbouwen met onder andere werkgevers servicepunten en gemeenten en jobcoaches om zo het aanbod in kaart te hebben en de juiste begeleiding te kunnen bieden". Het doel is om blijvend PSO-gecertificeerd te zijn om te kunnen aantonen dat ook Vaarkamp sociaal onderneemt.

Stephen Sintnicolaas: "Ik hoop hier nog veel dingen te leren en denk dat Vaarkamp daarvoor een heel geschikt bedrijf is".

Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

De PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) heeft als doel om meer personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame- en kwalitatief goede wijze aan werk helpen. Dit doen PSO-gecertificeerde organisaties zowel door binnen de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, als door bewust ‘sociaal’ in te kopen bij andere PSO- of SW-bedrijven. De PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return-verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond.

De PSO kent vier prestatieniveaus: aspirant-status, trede 1, trede 2, en trede 3. Instappen is op elk prestatieniveau mogelijk. De gedachte achter deze trede-benadering is dat organisaties de mogelijkheid hebben om door te groeien op de PSO-Prestatieladder. Met het behalen van de derde en hoogste trede maakt Vaarkamp B.V. zichtbaar in haar grootteklasse tot de 10% best presterende organisaties te behoren op het gebied van sociaal ondernemerschap, conform de PSO-normen.

Benieuwd hoe uw organisatie scoort op de PSO-Prestatieladder? Op MijnPSO kunt u dit gratis en vrijblijvend meten.

Deel dit bericht:  
15 april 2020