Berco Truck Components B.V. voldoet met het behalen van Trede 3 bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal &inclusief ondernemen

Berco Truck Components B.V. voldoet met het behalen van Trede 3 bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal &inclusief ondernemen

Berco Truck Components B.V. heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Berco Truck Components B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Berco Truck Components B.V.   op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Berco Truck Components is een vooraanstaande leverancier van interieurdelen in vrachtwagencabines, zoals bed- en opbergsystemen. Vanuit de locatie in Schijndel ontwikkelen en produceren ze producten voor onze internationale klanten, waaronder DAF, Scania, Mercedes, Iveco en Peterbilt. “Binnen onze organisatie hebben we aandacht voor ieders (verborgen) talent. Onze mooie werkplekken zorgen ervoor dat medewerkers nuttig, betekenisvol en uitdagend werk op hun eigen niveau kunnen verrichten. Door elkaar aan te moedigen halen we het beste in iedereen naar boven. Met een eigen Talentschool investeren we in de ontwikkeling van onze medewerkers en bouwen we samen aan onze toekomst.” aldus Berco Truck Components. “We vinden het belangrijk om structureel een sociale bijdrage te leveren binnen de lokale gemeenschap. Het PSO-Certificaat geeft inzicht en bevestigt onze sociale impact waar we op het hoogste niveau willen blijven presenteren.”

Meetinstrument & keurmerk

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl

Deel dit bericht:  
18 may 2020