Bouwbedrijf Pennings is de trotse eigenaar van PSO-trede 3

Bouwbedrijf Pennings is de trotse eigenaar van PSO-trede 3

Bouwbedrijf Pennings in Rosmalen (onderdeel van het beursgenoteerde Koninklijke BAM Groep nv) is de trotse eigenaar van het keurmerk PSO-trede 3. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Bouwbedrijf Pennings B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Bouwbedrijf Pennings op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Hoewel het bedrijf onderdeel is van de grote Koninklijke Bam Groep nv, is de cultuur die van een familiebedrijf gebleven. Hans Graafmans: “Het fijne van PSO is dat medewerkers niet weg zijn als een project klaar is. Zij zijn én blijven gewoon in dienst bij ons. Met de PSO laat je zien dat inclusie niet iets is als een project waarbinnen je tijdelijk zaken oplost, maar dat inclusie bij je bedrijf hoort. Het voelt goed als mensen weer een kans bij ons krijgen. Mooi van PSO is dat je aan je leveranciers ook vraagt om het keurmerk te omarmen. Dat geeft inclusie een positieve boost!"

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Meer dan 200 gemeenten hebben de PSO opgenomen in hun Social return beleid. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Deel dit bericht:  
11 june 2020

Direct naar: