W.E.B. Holding B.V.heeft haar PSO certificering gecontinueerd. W.E.B. Holding B.V., waar ook Avabel Nederland onder valt, heeft naast Trede 3 ook weer het PSO 30+ certificaat behaald. Daarmee toont de organisatie aan zich op een duurzame en structurele wijze in te zetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
W.E.B. Holding B.V. is sinds 2014 gecertificeerd op de PSO Prestatieladder, en draagt al geruime tijd bij aan het bevorderen van arbeidsparticipatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De begeleiding en stabiliteit die de organisatie aan haar werknemers biedt sluit volledig aan bij de missie en doelstellingen van de PSO Prestatieladder. Zodoende maakt W.E.B. Holding B.V. met deze doorlopende certificering aantoonbaar dat zij zich hard maakt voor het creëren en onderhouden van langdurige arbeidsplaatsen.
Richard Duppen, algemeen directeur Avabel Nederland B.V. vertelt: "Onze organisatie’s produceren en verkopen via een groothandelfunctie producten voor de beglazingsmarkt en andere markten waar zelfklevende afdichtingen nodig zijn. Onze visie op sociaal ondernemerschap is dat inclusief ondernemen leuker en minder makkelijk is. Je moet de bereidheid hebben om je processen aan je mensen aan te passen i.p.v andersom. Inclusief ondernemen kan succesvol zijn, het heeft ons in elk geval veel verder geholpen. Wij zijn sinds de eerste certificatie meer dan 100% in omzet gegroeid.
Omdat de PSO objectief inzichtelijk maakt wat wij kwalitatief en kwantitatief doen op het gebied van sociale duurzaamheid en inclusie hebben gekozen voor deze certificering van TNO. Wij groeien nog ieder jaar. Elke vacature wordt in beginsel beschikbaar gesteld voor iemand uit de PSO doelgroep. Binnen deze doelgroep is het ons tot op heden gelukt mensen te vinden die ons bedrijf telkens wat verder helpen."
Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.
Meer weten over de PSO Prestatieladder?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO helpdesk op telefoonnummer 020 3315535.