CRE8 presteert bovengemiddeld en behaald PSO certificering

CRE8 presteert bovengemiddeld en behaald PSO certificering

CRE8 heeft Trede 3 op de PSO behaald. Tijdens de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling is gebleken dat CRE8 bovengemiddeld presteert. Met het behalen van het PSO-keurmerk heeft CRE8 aangetoond ook in deze onzekere tijden groot belang te hechten aan het vergroten en verbeteren van de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

CRE8 is een sociale onderneming. Daar sluit onze visie dan ook volledig op aan. CRE8 gelooft in de talenten en de inzet van minder zichtbare groepen, waarbij wij ons focussen op de talenten en inzet van Amsterdamse jongeren die door omstandigheden thuis zitten. CRE8 gelooft dat deze jongeren een kans en handvatten nodig hebben, waarmee zij de regie over hun eigen leven kunnen verkrijgen. Tijdens het leer-werk traject leren jongeren praktische skills en werken zij aan hun persoonlijke ontwikkeling. Bij CRE8 maken we alles zelf! In onze werkplaats in hartje Amsterdam zijn onze Makers elke dag druk met het creëren van originele en persoonlijke items, die we verkopen via onze webshop. Ook een ruim assortiment aan duurzame en personaliseerbare relatiegeschenken is daar een onderdeel van. Daarnaast werken we in opdracht van klanten aan veelzijdige en unieke projecten. Alles wat we maken wordt vervaardigd door onze lasersnijders. Een duurzame en snelle moderne productietechniek. Onze Makers zijn Amsterdamse jongeren die bij ons een leer-werk traject volgen. Onder begeleiding leren zij praktische skills en werken zij aan hun persoonlijke ontwikkeling. Met als doel: doorstromen naar een opleiding of baan.

Toen ik bij CRE8 begon als Maker leerde ik al vrij snel de lasersnijders bedienen. De CRE8 coaches merkten op dat ik goed zelfstandig kan werken en praktisch ingesteld ben. Ik kreeg daarom ook steeds meer verantwoordelijkheden. In een jaar tijd groeide ik door tot zelfstandig Werkplaatsassistent, waarbij ik de klanten opdrachten oppak en van het begin tot het eind zelfstandig uitwerk. In deze functie sta ik volledig in mijn kracht” - David (27) heeft twee jaar als Maker bij CRE8 het leer-werk traject gevolgd en is afgelopen september begonnen met de Vakopleiding Houtbewerking aan het Hout- en Meubileringscollege. Daarnaast werkt David vier dagen per week bij CRE8 als Werkplaatsassistent.

Landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van inclusief & sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

"De missie van PSO sluit perfect aan bij de missie van CRE8. Als CRE8 willen wij namelijk bijdragen aan inclusieve arbeidsparticipatie. Het PSO-Certificaat geeft ons weer een stukje meer erkenning en opent voor ons deuren: hierdoor kunnen nog meer organisaties en instanties hun social return verplichting bij CRE8 besteden. Door bijvoorbeeld duurzame en personaliseerbare relatiegeschenken in te kopen."

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Meer weten over de PSO Prestatieladder?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

Onze PSO-Helpdesk is op de volgende manieren bereikbaar:

  • Telefonisch van maandag tot en met donderdag tussen 8.30-12.30 uur op telefoonnummer 020 3315535 Buiten deze uren zullen uw vraag en gegevens genoteerd worden; de PSO-helpdesk belt u dan terug tijdens de genoemde openingstijden.
  • Door een email te sturen naar info@pso-nederland.nl. De mailbox wordt op dagelijkse basis gelezen, spoedvragen worden binnen 1 werkdag beantwoord, indien mogelijk.

 

Deel dit bericht:  
21 october 2020