MSG Post en Koeriers B.V. kijkt naar de kracht van de medewerkers

MSG Post en Koeriers B.V. kijkt naar de kracht van de medewerkers

MSG Post en Koeriers B.V. heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat MSG Post en Koeriers B.V. voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat MSG Post en Koeriers B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert MSG Post en Koeriers B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Over MSG Post en Koeriers B.V.

Arjan Kleizen (directeur/eigenaar MSG):  “In de afgelopen jaren hebben we een mooie groei mogen doormaken. We evolueerden van een post- en koeriersbedrijf naar een alles-in-één-oplossing voor logistiek. Elke dag zetten we ons in om onze klanten te helpen met hun uitdagingen die van A naar B moeten. De ene keer bezorgen we bossen bloemen, de andere keer gaan we op pad voor een grote mailing. Het ene moment staan we als fietskoerier voor de deur om medicijnen af te leveren en het andere moment springen we in de auto om een spoedrit te rijden naar de andere kant van Nederland. Waar mogelijk vullen we onze dienstverlening in met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als je kijkt naar de kracht, in plaats van de beperking, van mensen zie je dat ze op veel plekken binnen een organisatie fantastisch tot hun recht komen. Door mensen op plekken te zetten waar ze goed mee kunnen draaien is het mogelijk om een groot aantal ‘sociale’ FTE in te vullen.”

Arjan Kleizen (directeur/eigenaar MSG): “We streven ernaar om een duurzame en inclusieve organisatie te zijn. We kijken niet naar de beperking, maar naar de kracht van onze mensen. Bij MSG werken mensen met een bijzonder talent. We zijn daarom trots dat we PSO Trede 3 en PSO30+ gecertificeerd zijn!”

Landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van inclusief & sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen.

Arjan Kleizen (directeur/eigenaar MSG) : “Waarom een PSO-certificering? Omdat we daarmee aantonen niet alleen te roepen dat we sociaal doen, maar ook sociaal ZIJN. Omdat dit door een onafhankelijke partij gemeten wordt, onderstreept dit ons sociale karakter. Hiermee kunnen we ook onze ambassadeursrol uitdragen.”

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze

PSO 30+

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De toepassing van artikel 2.82 Aw maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Meer weten over de PSO Prestatieladder?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO helpdesk.

Onze PSO-Helpdesk is op de volgende manieren bereikbaar:

  1. Telefonisch van maandag tot en met donderdag tussen 8.30-12.30 uur op telefoonnummer 020 3315535 Buiten deze uren zullen uw vraag en gegevens genoteerd worden; de PSO-helpdesk belt u dan terug tijdens de genoemde openingstijden.
  2. Door een email te sturen naar info@pso-nederland.nl. De mailbox wordt op dagelijkse basis gelezen, spoedvragen worden binnen 1 werkdag beantwoord, indien mogelijk.
Deel dit bericht:  
11 november 2020