Stichting Amarant ziet sociaal ondernemen als kans: wederom PSO Trede 2!

Stichting Amarant ziet sociaal ondernemen als kans: wederom PSO Trede 2!

PSO Nederland feliciteert Stichting Amarant met hun PSO-certificering op Trede 2 niveau. Met het behalen van het PSO-keurmerk maakt Stichting Amarant aantoonbaar dat zij op duurzame wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee zet Stichting Amarant een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die socialer willen ondernemen.

Amarant is een zorgverlener voor mensen met een beperking in heel Brabant. Amarant helpt mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel. 

“Sociaal ondernemerschap is voor Amarant een kans. Een kans om samen met leveranciers en opdrachtnemers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen. Om voor én met hen te werken aan mogelijkheden met als einddoel een duurzame werkplek.”

Lovend over inclusief werkgeverschap

Yuri Starrenburg, directeur PSO Nederland: “Trede 2 behouden is ontzettend mooi. Het is niet vanzelfsprekend, je moet er als organisatie ook echt wat voor doen. Zo moet je altijd een beeld hebben van het verloop van je organisatie. ‘Heb ik nog wel een sociaal team?’  Gaan er mensen weg? Dan moeten er ook weer mensen bij. Daarnaast is het één ding om medewerkers aan te nemen, een tweede is ervoor zorgen dat hij of zij ook echt op zijn of haar plek zit. Amarant doet dit heel goed.

Meer kansen voor kwetsbare mensen door bieden van werk

Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen en te houden. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving.

Ook benieuwd hoe uw organisatie presteert op de PSO Prestatieladder? Op www.mijnpso.nl kunt u vrijblijvend inventariseren of u in aanmerking komt voor een Aspirant-status of Trede-certificaat. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl.

Deel dit bericht:  
1 january 2021