AND Products is aantoonbaar gestart met sociaal ondernemerschap en is hiervoor erkend met een PSO-certificaat!

AND Products is aantoonbaar gestart met sociaal ondernemerschap en is hiervoor erkend met een PSO-certificaat!

AND Products b.v. heeft de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat AND Products b.v. aantoonbaar is gestart met socialer ondernemen en binnen twee jaar zal toegroeien naar een Trede-erkenning op de PSO-Prestatieladder. Met het behalen van het PSO-keurmerk heeft AND Products b.v. aangetoond belang te hechten aan het vergroten en verbeteren van de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.

Over AND Products

AND Products is een van de weinige bedrijven voor digitale kaarten die naadloze, wereldwijde dekking bieden. De organisatie focust zich op het creëren van marktleidende, relevante, innovatieve en op maat gemaakte locatiekaarten die een veiligere en duurzamere wereld bevorderen. Met de inzet van slimme technologie is And Products in staat om deze wereldwijde gegevens voortdurend te verrijken en bij te werken en een unieke set producten en diensten te leveren die end-to-end het maken en leveren van locatie bewuste omgeving omvat.

Verder groeien naar inclusief werkgeverschap

Met de erkenning van de Aspirant-status laat AND Products zien aantoonbaar en actief bezig te zijn met verdere stappen om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij vindt de organisatie het ook belangrijk om deze voornemens concreet te maken met het PSO certificaat. Door in het bezit te zijn van het certificaat, laat de organisatie ook aan haar leveranciers en klanten zien dat het sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel heeft. AND Products heeft de ambitie om binnen 1 jaar door te groeien naar trede 1 op de PSO Prestatieladder.

Marjolijn Bolier, Head of HR & Finance: “Wij willen een bedrijf zijn dat open staat voor iedereen. We zijn, nu nog, een klein bedrijf waar een familiaire sfeer hangt. Daarom willen we ook mensen die moeite hebben om op de arbeidsmarkt hun plek (weer) te vinden een kans geven.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Ook benieuwd hoe uw organisatie presteert op de PSO-Prestatieladder? Op www.mijnpso.nl kunt u vrijblijvend inventariseren of u in aanmerking komt voor een Aspirant-status of Trede-certificaat. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

 

Deel dit bericht:  
10 june 2020