Gebr. Dijkhoff B.V. blijft een koploper op het vlak van sociaal ondernemen!

Gebr. Dijkhoff B.V. blijft een koploper op het vlak van sociaal ondernemen!

Gebr. Dijkhoff B.V. heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Gebr. Dijkhoff B.V. voor de derde keer op rij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Gebr. Dijkhoff B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

Gebr. Dijkhoff B.V. is een familiebedrijf dat actief is binnen alle facetten van de GWW, cultuurtechnische werken en de sloopbranche. De organisatie voert alle disciplines in eigen beheer uit. Gebr. Dijkhoff BV is in 1914 opgericht en is gevestigd in Heeswijk-Dinther.

Sociaal ondernemen zit in het DNA van Gebr. Dijkhoff B.V.

Het doorgroeien en uitdragen van het maatschappelijk verantwoorde karakter, met als nieuwe pijler het produceren van duurzame beton uit sloopgranulaat, is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Gebr. Dijkhoff B.V. De organisatie zet zich al jarenlang in voor haar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door medewerkers praktijkgericht, met goede begeleiding én hechte samenwerking aan de slag te laten gaan zorgt de organisatie voor een prettige en productieve werkomgeving. Door elke medewerker een kans te geven op een werkplek die geschikt is voor hen ziet Gebr. Dijkhoff B.V. dat de PSO-doelgroep een waardevolle aanvulling voor het bedrijf is. Gebr. Dijkhoff B.V. is er dan ook oprecht trots op dat zij een sociaal bedrijf vormt en op deze manier een maatschappelijk steentje bijdraagt.

Samen werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Gebr. Dijkhoff B.V. biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt niet alleen kans op werk en ontwikkeling binnen de eigen organisatie. De organisatie zoekt óók steeds meer de samenwerking met ketenpartners, onderaannemers en leveranciers die al aantoonbaar sociaal ondernemen of hetzelfde doel nastreven. Hoe meer (keten)organisaties aan de slag gaan met sociaal ondernemen, hoe meer kans er is op werk voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Jarenlange prestaties op het vlak van sociaal ondernemen

Gebr. Dijkhoff B.V. is al sinds 2015 gecertificeerd op de PSO Prestatieladder. De organisatie heeft nu voor de derde keer op rij het Trede 3 certificaat behaald, en toont hiermee aan sociaal ondernemen structureel te hebben verankerd in haar bedrijfsvoering. Gebr. Dijkhoff B.V. spreekt bovendien nadrukkelijk de ambitie uit om zich bovengemiddeld blijven in te zetten op het vlak van sociaal ondernemen, en haar prestaties op Trede 3 niveau voort te zetten.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

 

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
29 march 2021