Werkom behaalt voor tweede keer op rij de hoogste PSO trede én het 30+ certificaat!

Werkom behaalt voor tweede keer op rij de hoogste PSO trede én het 30+ certificaat!

Werkom heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat Werkom voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Werkom op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Werkom op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Gemeenschappelijke regeling participatiebedrijf Zaanstad-Purmerend, handelend onder de naam Werkom is het leerwerkbedrijf voor de regio Zaanstad en Purmerend. De organisatie begeleidt mensen naar- en op de arbeidsmarkt, en biedt opleidingstrajecten en trainingen aan. Werkom werkt intensief samen met werkzoekenden, werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeentes om een soepele doorstroom op de arbeidsmarkt te bewerkstelligen.

Als sociale onderneming is Werkom actief bezig met het vergroten van de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De her-certificering op trede 3 en het 30+ certificaat geeft dan ook blijk van Werkom haar sociale ondernemerschap en structurele inzet voor de PSO doelgroep.

PSO 30+

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 herzien is. De toepassing van artikel 2.82 Aw maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen

 

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
7 may 2021