Gemeente Breda zet een voorbeeld in de regio met Trede 3 en 30+ certificering!

Gemeente Breda zet een voorbeeld in de regio met Trede 3 en 30+ certificering!

Gemeente Breda heeft sinds 2018 een PSO-certificering. Met het behalen van het PSO-keurmerk maakt Gemeente Breda aantoonbaar dat zij op duurzame wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee zet Gemeente Breda een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die socialer willen ondernemen.

De Gemeente Breda heeft een werknemersbestand met meer dan 3.000 werknemers, waarvan minimaal 30% bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente draagt er zorg voor dat er binnen de organisatie een aangepaste werkomgeving kan worden gefaciliteerd en voldoende begeleiding voor deze medewerkers. Als gemeente neemt Breda met de PSO-certificering een voorbeeldfunctie aan binnen de regio. Met de eigen certificering toon de Gemeente Breda aan dat zij waarde hecht aan inclusief ondernemerschap, en andere bedrijven en instellingen ook stimuleert om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
3 june 2021