Uitreiking PSO keurmerk door wethouder Renate Richters aan SNV Brabant

Uitreiking PSO keurmerk door wethouder Renate Richters aan SNV Brabant

SNV Brabant Centraal in top 10 door hoogste trede PSO Keurmerk

Persbericht 22 september 2016
Gisteren werd het officiële certificaat van het Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) Keurmerk in Eindhoven uitgereikt aan Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk (SNV) Brabant Centraal. In het bijzijn van wethouder Renate Richters en Roeland van Oorschot van KIWA werd het belang van sociaal ondernemen onderstreept.

Binnen de landelijke vereniging van VluchtelingenWerk Nederland heeft SNV Brabant Centraal als eerste regionale organisatie het PSO Certificaat, met terugwerkende kracht, per 1 mei 2016 behaald. Ze is meteen ingestapt op trede 3, de hoogst mogelijke trede van de vier prestatieniveaus: Aspirant-status, trede 1, trede 2 en trede 3. SNV Brabant bevindt zich hierdoor in de top 10 van bedrijven in Eindhoven met het keurmerk op dit niveau. Ze ziet de gegeven waardering door PSO dan ook als belangrijke indicator voor haar levering van goede kwaliteit in het kader van duurzaamheid en sociale en maatschappelijke waarden. Wethouder Renate Richters: “Dat SNV Brabant Centraal zich ten doel heeft gesteld de maximaal haalbare trede te behalen, en dat dit ten tijde van een zeer drukke periode door hoge asielinstroom ook is gelukt, dat is wel echt een felicitatie waard”.

Sociaal ondernemen


De PSO is een landelijk meetinstrument en keurmerk dat de mate van sociaal ondernemen objectief zichtbaar maakt. De PSO is volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten in samenwerking met TNO, Stichting PSO-Nederland en de markt ontwikkeld en uitgegroeid tot een landelijke norm voor socialer ondernemen. Het helpt om zo meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en kwalitatief aan werk te helpen bij reguliere organisaties. Socialer inkopen draagt hier ook aan bij. De directe en indirecte sociale bijdrage van een organisatie worden opgeteld tot één totaalscore.

Een belangrijk aspect van het PSO-keurmerk is dat er niet alleen gekeken wordt naar het aantal mensen uit de PSO-doelgroep die werkzaam zijn bij de organisatie. De PSO kijkt ook of een organisatie voldoende activiteiten onderneemt om de kans op een duurzame plaatsing te vergroten: door het bieden van passend werk en door te zorgen voor integratie van de werknemer uit de PSO-doelgroep. Dit betekent serieuze aandacht voor functioneren, ontwikkeling en begeleiding.

Goed werkgeverschap


Medewerkers vinden het steeds belangrijker om bij een organisatie te werken die duurzaam investeert in haar werknemers. Organisaties die hieraan aandacht besteden, kennen gelukkigere en productievere medewerkers. SNV Brabant Centraal is erg blij met de toekenning van de hoogste trede van het certificaat. De directeur Patricia Brunklaus, geeft aan: “Met dit keurmerk laten we zien dat we op het gebied van werkgelegenheid mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie goed ondersteunen. Wij vinden goed werkgeverschap erg belangrijk en dit voeren we natuurlijk ook door naar onze vrijwilligers.”

 

Meer informatie?
Wilt u meer weten? Kijk dan op www.snvbrabantcentraal.nl

 

Deel dit bericht:  
27 september 2016

Direct naar: