BIGA Groep B.V. pakt voorbeeldfunctie op het vlak van socialer ondernemen met de her-certificering op Trede 3 en 30+!

BIGA Groep B.V. pakt voorbeeldfunctie op het vlak van socialer ondernemen met de her-certificering op Trede 3 en 30+!

BIGA Groep B.V. heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat BIGA Groep B.V. voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat BIGA Groep B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert BIGA Groep B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Biga Groep is een partner van verschillende gemeentes en ondersteunt hen bij het uitvoeren van de Participatiewet. Biga Groep onderneemt dus met een maatschappelijke missie. Dit is al jaren aantoonbaar door de certificering op de hoogste trede van de PSO Prestatieladder en het 30+ certificaat. Biga Groep heeft ongeveer 500 mensen in dienst die ofwel binnen het bedrijf werkzaam zijn of bij werkgevers in de regio. BIGA Groep biedt uitgebreide begeleiding en opleidingen aan, zodat ook mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken hun potentieel kunnen ontdekken. In alle trajecten van BIGA groep staat het ontwikkelen van arbeidsvermogen centraal.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
5 january 2022