Ctalents B.V. behaalt voor de tweede keer op rij trede 3 en het 30+ certificaat op de PSO-prestatieladder!

Ctalents B.V. behaalt voor de tweede keer op rij trede 3  en het 30+ certificaat op de PSO-prestatieladder!

Ctalents is een sociale onderneming die talentvolle mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn bemiddelen naar MBO4/HBO/WO banen.[CvS1]  Bij Ctalents kijken ze naar, en denken ze in mogelijkheden. Ze zijn altijd op zoek naar de beste match tussen hun kandidaten en potentiële opdrachtgevers. Hun medewerkers worden uiteindelijk gedetacheerd bij opdrachtgevers in alle sectoren. 90% van de medewerkers is na een jaar nog succesvol aan het werk! 

Ctalents B.V. heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat Ctalents B.V. voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Ctalents B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Ctalents B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. 

Kansen voor iedereen

De droom bij Ctalents is om de werkloosheid onder mensen met een auditieve en visuele beperking te verlagen van 70% naar 20%. Ze willen graag alle mensen met een auditieve en/of visuele beperking die gemotiveerd zijn om te werken, in hun kracht zetten. Zo willen zij bij Ctalents ervoor zorgen dat zij kunnen werken binnen een resultaatgerichte omgeving waarin zij hun toegevoegde waarde kunnen laten zien.

Medewerker aan het woord

“Met mijn gehoorbeperking heb ik limieten overschreden en professionele doelen bereikt dankzij de steun van Ctalents. Het gevoel dat we ons geleid en gesteund voelen en dat mensen ons helpen, is essentieel voor het succes.” 

Leticia Silva Barreto – PSO-doelgroep medewerker bij Ctalents B.V.

Belang van de PSO-prestatieladder

Ctalents heeft gekozen om zich opnieuw voor de PSO te laten certificeren, vanwege het officiële bewijsstuk van de impact die wordt gemaakt. Zo kunnen zij ook aan opdrachtgevers en partners laten zien dat sociaal ondernemen bij Ctalents een topprioriteit is.

Daarnaast zal de PSO-30+ certificering hen ook onder de aandacht brengen bij organisaties die op zoek zijn naar inclusieve oplossingen en een Social return-verplichting hebben.

Bij Ctalents is de bedrijfsvisie om mensen met een auditieve en of visuele beperking te zoeken en te matchen aan de juiste werkomgeving. Het grootste gedeelte van deze mensen vallen in PSO doelgroep. Sociaal ondernemen is dan ook hun core business.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

 

 

Deel dit bericht:  
31 january 2022