Tako Kampstra nieuwe Algemeen Directeur van PSO-Nederland

Tako Kampstra nieuwe Algemeen Directeur van PSO-Nederland

Het aantal PSO gecertificeerde organisaties groeit snel. Het team van PSO-Nederland is, en wordt de aankomende periode, verder uitgebreid om in deze groei te kunnen blijven voorzien. Tako Kampstra neemt de rol van Algemeen Directeur over van Yuri Starrenburg. Naast de dagelijkse leiding, gaat Tako zich richten op het versterken van de operatie en uitbouw van de organisatie zodat meer organisaties het keurmerk weten in te zetten en de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Nederland wordt vergroot.

We hebben een energieke teambouwer gevonden die onze missie zal realiseren in samenspraak met de mensen binnen onze organisatie" aldus Yuri Starrenburg, bestuurder van PSO-Nederland.

Tako is een ervaren all-round manager met een uitgebreide ervaring in verander en projectmanagement. Hij werkte hiervoor onder andere bij PostNL, Payconiq en Laudes Foundation. De rode draad in zijn carrière is veranderingen initiëren en doorvoeren en het creëren van groei.

De beheerorganisatie PSO-Nederland voert regie over de positionering, het beheer en de uitgifte van het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

 

Deel dit bericht:  
1 august 2022