Sint Annaklooster behaalt trede 3 op Prestatieladder Socialer Ondernemen PSO!

Sint Annaklooster behaalt trede 3 op Prestatieladder Socialer Ondernemen PSO!

Sint Annaklooster heeft het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt hoog in het vaandel staan. Het behalen van trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) bevestigt waar zij als kleurrijke organisatie voor staan: iedereen is welkom ongeacht geloof, afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.

 

Met het behalen van trede 3, behoort Sint Annaklooster tot de koplopers en tot de 10% best presterende organisaties in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Ze werken bijvoorbeeld nauw samen met het Werkleerbedrijf van de gemeente Eindhoven waar vaak nieuwe medewerkers Hulp bij het Huishouden vandaan komen. Een ander voorbeeld is het opleidingstraject assistent dienstverlening en zorg dat in samenwerking met de gemeente Eindhoven en het Summa Collega is ontwikkeld. Deze leerlingen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en komen na het behalen van hun diploma meestal bij hun in vaste dienst

 

“Wij zijn trots op het behalen van het PSO-keurmerk. Het laat zien dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen. We zijn een kleurrijke organisatie en hebben echte aandacht hebben voor passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding. Vanzelfsprekend zien we collega’s uit de PSO-doelgroep als volwaardige collega die we niet anders behandeld dan andere medewerkers.” 

Bestuurder Anita Schavemaker

 

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

 

Deel dit bericht:  
19 october 2022