PSO-Trede 3 voor AssemblyPartner

PSO-Trede 3 voor AssemblyPartner

AssemblyPartner, een elektronica, assemblage- en montagebedrijf uit Dordrecht heeft Trede 3 bereikt op de PSO-Prestatieladder, het hoogste niveau. De onderneming behoort daarmee tot de koplopers in Nederland op het gebied van Sociaal ondernemen. AssemblyPartner biedt werkgelegenheid aan 95 mensen die onder andere andere printplaten assembleren. De audit voor het behalen van het certificaat is uitgevoerd door TUV Rheinland.

Bij monde van eigenaar Peter Hobbelen laat AssemblyPartner weten enorm trots te zijn op het bereiken van PSO-Trede 3. In zijn ogen heeft dit succes alles te maken met de uniek vieze van de onderneming op mensen: “Wij kijken niet naar diploma’s, bij ons tellen competenties. Het grootste deel van onze medewerkers heeft een beperking. Door hun sterke kanten en talenten te benutten kunnen zij de werkzaamheden vaak beter uitvoeren dan wie dan ook. De afstand tot de arbeidsmarkt zetten we om in ons voordeel. Deze voorsprong willen we verder uit willen bouwen.”

AssemblyPartner zet fors in op groei en streeft ernaar  om in 2021 250 mensen een werkplek te kunnen bieden. Het bedrijf wil door hoge kwaliteit en aantrekkelijke prijzen productiewerk uit het buitenland terughalen naar Nederland. 


AssemblyPartner, voorbeeld voor de regio

AssemblyPartner, al enkele jaren een BV onder het moederbedrijf Drechtwerk, heeft zich vorig jaar volledig losgemaakt en is nu een zelfstandige onderneming. Het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid en is zeer succesvol én winstgevend. Met klanten als Quooker, Sunshower en WTH realiseert AssemblyPartner aantrekkelijke banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar liefst 80% van de werknemers valt in deze categorie. AssemblyPartner wil daarmee een voorbeeld zijn voor andere ondernemingen in de regio.

Bij de audits van PSO-Nederland wordt ook de indirecte sociale bijdrage meegenomen: ketenstimulering. Peter Hobbelen: “Je kunt succesvol en toonaangevend ondernemen en tegelijk een sociale kijk hebben op hoe je medewerkers laat werken, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hierin prima functioneren.”

Directeur John Drenth over de erkenning met Trede 3 voor de onderneming: “AssemblyPartner wil van betekenis zijn voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden en behouden. Bij ons zijn ze een waardevol onderdeel van het team en van ons succes!” Het PSO-Certificaat is toegekend per 1 februari 2017 en geldig voor een termijn van twee jaar.

 

Deel dit bericht:  
5 april 2017

Direct naar: