PSO-Trede 3 voor Farwick Groenspecialisten

PSO-Trede 3 voor Farwick Groenspecialisten

Farwick Groenspecialisten heeft verlenging gekregen voor het PSO-Certificaat Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en PSO-Nederland. De onderneming bestaat al sinds 1898 en heeft als eerste groenbedrijf in Nederland het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ mogen dragen.

De onderneming heeft sinds de oprichting grote veranderingen ondergaan en van bloemenkwekerij veranderd in een full service groenvoorzieningbedrijf met een breed scala aan oplossingen onder het motto ‘wij werken door te denken vanuit onze opdrachtgever’. Farwick Groenspecialisten bedient zowel de zakelijke als particuliere markt, overheden en semioverheden. 

Social Return On Investment (SROI)

Social Return On Investment is een belangrijk aandachtspunt binnen het MVO-beleid van de onderneming en daarmee wordt proactief naar buiten getreden door het bieden van werkplekken aan diegene waarbij de kans op een baan, door soms ongewilde omstandigheden, nihil is. Van de website: “Door ons brede pakket aan diensten hebben deze mensen, binnen ons bedrijf, uitzicht op in- en doorstroom naar een reguliere arbeidsplaats, met daarbij de afwisseling van verschillende werkzaamheden. Een aantal van onze vaste medewerkers is specifiek geschoold en gemotiveerd om hierbij de juiste begeleiding te kunnen geven.”

Farwick Groenspecialisten biedt diverse mogelijkheden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de juiste begeleiding door de aanwezige vakmensen bieden zij via instanties als Soweco, Werkplein, SWB en andere lokale sociale diensten, voor langdurig werklozen en mensen met een beperking een werkplek, waar zij hun kwaliteiten en talenten optimaal kunnen inzetten. Voor deze invulling van Social Return is nu opnieuw PSO-Trede 3 toegekend voor een periode van twee jaar. De audit is gedaan door DEKRA Certification BV, het certificaat geldig vanaf 1 april 2017.

Onderstaande video vertelt alles over de dienstverlening van Farwick Groenspecialisten. 

Deel dit bericht:  
12 june 2017