Van der Leegte Werkt BV verlengt op PSO-Trede 3 en krijgt 30+ (Abw)-Certificaat

Van der Leegte Werkt BV verlengt op PSO-Trede 3 en krijgt 30+ (Abw)-Certificaat

Van der Leegte Werkt heeft voor een nieuwe periode van twee jaar het certificaat verkregen voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en PSO-Nederland. De organisatie verwierf daarnaast het 30+ (Abw)-Certificaat. Van der Leegte Werkt is een breed georiënteerd industrieel bedrijf, waar werkzaamheden voornamelijk worden verricht door medewerkers met een (arbeids-)beperking. Zij hebben minder mogelijkheden op de reguliere arbeidsmarkt en bij Van der Leegte Werkt krijgen zij de kans om werkervaring op te doen. De onderneming is als verpakkingsbedrijf gespecialiseerd in de montage, assemblage en het handmatig verpakken en inpakken van consumentengoederen en industriële producten van stuks tot bulkverpakking.

Sociale Onderneming

De missie van Van der Leegte staat onder het kopje Sociale Onderneming gedetailleerd beschreven op www.vanderleegtewerktbv.nl : “Onze missie is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarktkansen te bieden om vooruit te komen in het leven en te begeleiden naar reguliere arbeid. Mensen doen bij ons werkervaring op en worden via diverse trajecten gereed gemaakt voor de arbeidsmarkt. We werken samen met Van der Velden Re-integratie. We zijn vanaf voorjaar 2016 samen gehuisvest op de Hofstraat in Eindhoven.

Van der Leegte Werkt realiseert haar missie door als zelfstandige onderneming voor diverse opdrachtgevers logistieke- en productiewerkzaamheden te verrichten (zie onder Producten en Diensten). Wij hanteren een integrale visie op ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord waarbij we waarde creëren op economisch (profit), ecologisch (planet) en sociaal (people) gebied.

In de verschillende trajecten leren we werken vanuit een positieve werkhouding, worden er werknemers- en vakvaardigheden ontwikkelt en krijgen medewerkers werkritme. Bij alle trajecten staat maatwerk voorop. Wij gaan altijd op zoek naar het beste voor een deelnemer op een bepaald moment. Mensen zijn bij ons geen nummer. Onze medewerkers zijn gedreven en trots op het feit dat ze in een regulier bedrijf werken.”

De doelstelling van Van der Leegte Werkt is kraakhelder: wanneer u werkzaamheden door hen laat uitvoeren of als een de medewerkers (of in groepsverband), kan worden gedetacheerd, dan levert de organisatie in kwestie een bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Van der Leegt Werkt is sinds 1 februari 2015 een PSO-gecertificeerd bedrijf, de nieuwe erkenning is ingegaan op 1 februari van dit jaar. DEKRA Certification BV heeft deze keer de audit gedaan. De PSO is erkend als het landelijke keurmerk voor inclusief werkgeverschap.

Deel dit bericht:  
5 july 2017