Interactieve Taalkrant van SBCM in strijd tegen lage taalvaardigheid

Interactieve Taalkrant van SBCM in strijd tegen lage taalvaardigheid

Taal is een belangrijke werknemersvaardigheid. Een lage taalvaardigheid heeft zowel negatieve gevolgen voor de werknemer als het bedrijf. De maand september staat in het teken van het Festival van het Leren en de Week van de Alfabetisering. Het Festival van het Leren is een landelijke campagne die zich richt op een leven lang leren. De Week van de Alfabetisering, georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven, vindt plaats tussen 4 en 10 september en is bedoeld om laaggeletterdheid op de kaart te zetten. Ter inspiratie heeft SBCM een interactieve Taalkrant uitgebracht, met tips en interviews om taalvaardigheid te verbeteren. De interactieve Taalkrant kan hier worden gedownload. Heeft u liever een papieren versie, mail dan naar info.sbcm@caop.nl. In de Taalkrant spreken o.a. ook de PSO-gecertificeerde bedrijven Asito en IBN over het belang van een goede taalvaardigheid.

SBCM en PSO-Nederland zijn aan het begin van dit jaar een samenwerking aangegaan om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie bij reguliere bedrijven duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. 

Ideeën insturen

Hebt u zelf een leuke activiteit of een idee om taalvaardigheid te verbeteren? Stuur dan een mail naar SBCM, t.a.v. Paula Mensink op: p.mensink@caop.nl. De leukste vijf inzendingen die zijn ingestuurd voor 1 september 2017 krijgen een attentie. U kunt uw activiteit ook aanmelden bij het Festival van het Leren of bij de Week van de Alfabetisering. Bovendien kunt u tot 1 augustus 2017 nog een Taalheld nomineren bij Stichting Lezen & Schrijven.

Deel dit bericht:  
30 june 2017