Keurmerk Prestatieladder Sociaal Ondernemen voor De Eijk Duurzaam Werk BV

Keurmerk Prestatieladder Sociaal Ondernemen voor De Eijk Duurzaam Werk BV

 

Uitreiking PSO-certificaat door wethouder Froukje de Jonge  (Almere)

Uit handen van wethouder participatie, werk en inkomen, Froukje de Jonge ontving De Eijk Duurzaam Werk het PSO-keurmerk. Dat wil zeggen dat volgens het door TNO ontwikkeld meetinstrument en keurmerk het bedrijf objectief voldoet aan de normen van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) 30+. Het bedrijf, dat voorheen Boogaart Onderhoud heette, verzorgt vanaf 2008 het onderhoud o.a. in Almere-Buiten.

Het PSO-keurmerk als bijzondere (h)erkenning

Algemeen directeur Erik Punt is verheugd met de erkenning: “Wij zien het keurmerk als een heel bijzondere erkenning van onze inzet voor sociaal ondernemerschap, dat doet ons echt goed”. Yuri Starrenburg, bestuurder bij PSO-Nederland onderstreept de prestatie van het bedrijf: “De Eijk Duurzaam Werk behoort tot de meest inclusieve werkgevers in Nederland en wordt hiervoor (h)erkend met het PSO 30+ Certificaat van de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. De Eijk Duurzaam Werk neemt bewust mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie in dienst. Zelfs met een percentage van rond de 80% en het bedrijf neemt daarmee een koploperspositie in op het gebied van sociaal ondernemen in Nederland.”


PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland


Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van ‘Social return on investment’. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen.

Foto van links naar rechts:
Gerben de Boer (operationeel directeur, De Eijk Duurzaam Werk BV), Erik Punt (algemeen directeur, De Eijk Duurzaam Werk BV), mevr. F. de Jonge (wethouder), Wim Lassche (projectleider Social return, De Eijk Duurzaam Werk BV), Yuri Starrenburg (Bestuurder, PSO-Nederland)

Deel dit bericht:  
2 october 2017