Regionaal Autisme Centrum voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen

Regionaal Autisme Centrum voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen

Onlangs heeft het Regionaal Autisme Centrum Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! Trede 3 is het hoogste niveau dat behaald kan worden. De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling (DEKRA) blijkt dat het Regionaal Autisme Centrum op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doet het Regionaal Autisme Centrum niet alleen door in hun eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door zijn leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. het Regionaal Autisme Centrum kiest er bewust voor om producten of diensten in te kopen bij PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Deel dit bericht:  
8 january 2018