Van den Bouwhuijsen BV behaalt Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Van den Bouwhuijsen BV behaalt Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen is een familiebedrijf uit 1873. Al van oudsher heeft het bedrijf een sociale naam. Sinds de laatste generatie, Martien van den Bouwhuijsen, het bedrijf heeft overgenomen is aan het sociale karakter van het bedrijf nog een extra impuls gegeven. Zo werkt bouwbedrijf van den Bouwhuijsen veel samen met de Weener Groep. De Weener Groep is het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch en zij zijn er voor Bosschenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast denken zij bij het inzetten van tijdelijke krachten ook vaak aan de Weener Groep.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

 

Deel dit bericht:  
13 march 2018