Psychologenpraktijk Oog BV aantoonbaar gestart met inclusief ondernemen

Psychologenpraktijk Oog BV aantoonbaar gestart met inclusief ondernemen

Psychologenpraktijk Oog is een algemene praktijk voor psychologie en pedagogiek, waar kinderen, adolescenten, ouders en volwassenen terecht kunnen voor psychologische hulpverlening. Uitgangspunt voor de zorg en dienstverlening bij Psychologenpraktijk Oog is de uitspraak van Maria Montessori: ‘Help ze het zelf te doen’. ‘Met hart en ziel’ kenmerkt de zorg- en dienstverlening bij Psychologenpraktijk Oog. Medewerkers zijn oprecht geïnteresseerd in mensen en in elkaar. Zij kijken niet alleen naar de cliënten, maar proberen hen ook echt steeds te zien.

Per 1 januari 2018 is Psychologenpraktijk Oog gecertificeerd op Trede 1 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Wat is de PSO?

De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt en daarmee een inclusieve werkgever is. Iedere organisatie kan zichzelf vrijblijvend langs de meetlat leggen via www.mijnpso.nl. Daarnaast is het een toonaangevend keurmerk voor socialer ondernemen, dat PSO-Nederland toekent na een certificeringsproces.

Niveaus van de PSO-prestatieladder

De PSO is ingericht als (prestatie)laddersysteem: van Aspirant-status tot PSO-Trede 3. De Aspirant-status betekent dat er voldaan wordt aan zelfinzicht op het huidige niveau en dat de organisatie op bestuurlijk niveau of directieniveau de intentie heeft vastgelegd om binnen twee jaar toe te groeien naar een niveau op de PSO-prestatieladder. Een trede-niveau geeft aan dat u meer dan gemiddeld socialer onderneemt ten opzichte van andere organisaties binnen dezelfde grootteklasse. Een organisatie kan altijd instappen op een trede-niveau.

Deel dit bericht:  
19 march 2018