Kringloopwinkel Secunda voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen

Kringloopwinkel Secunda voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen

Kringloopwinkel Secunda is per 1 februari 2018 gecertificeerd op Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Hiermee tonen zij aan bovengemiddeld te voldoen aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen en op kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bij Secunda werkt door het jaar heen een gevarieerd gezelschap van zo’n 300 mensen: medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, in leer-werktrajecten, stagiaires, taakstraffers en vele vrijwilligers met diverse achtergronden.

Bart Bennis, directeur Kringloopwinkel Secunda; “Secunda is ambitieus en wil graag meer sociale werkgelegenheid bieden en een nog grotere bijdrage leveren aan een beter milieu. Dankzij de spullen die Secunda krijgt en verkoopt, kunnen deze doelstellingen gerealiseerd worden.”

Wat is de PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO maakt zichtbaar welke organisaties zich sterk maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt en daarmee een inclusieve werkgever is. Iedere organisatie kan zichzelf vrijblijvend langs de meetlat leggen via www.mijnpso.nl. Daarnaast is het een toonaangevend keurmerk voor socialer ondernemen, dat PSO-Nederland toekent na een certificeringsproces.

Deel dit bericht:  
20 march 2018