IBN behaalt Trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

IBN behaalt Trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

IBN biedt kansen aan mensen die het zonder hun steun niet redden op de arbeidsmarkt. Als sociale onderneming gelooft IBN in mensen en een evenwichtige maatschappij. IBN is er voor iedereen die toe is aan een nieuwe uitdaging, maar ook als je een steuntje in de rug nodig hebt bij het vinden van een nieuwe baan. Juist voor wie denkt dat betaald werk niet (meer) mogelijk is, biedt IBN vaak een goede oplossing. Zij kijken naar wat je wél kunt.

IBN staat open voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ze bieden werk aan mensen uit de Participatiewet, via de Wet sociale werkvoorziening, de Wajong en ook aan schoolverlaters van VSO/ PRO, statushouders en mensen die het bij hun eigen werkgever niet meer kunnen bolwerken.

IBN (Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant) bestaat uit verschillende bedrijven en is werkzaam vanuit vestigingen in Uden, Oss, Veghel, Schaijk en Cuijk. IBN is werkzaam voor 11 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus PSO-prestatieladder

De PSO is ingericht als (prestatie)laddersysteem: van Aspirant-status tot PSO-Trede 3. De Aspirant-status betekent dat er voldaan wordt aan zelfinzicht op het huidige niveau en dat de organisatie op bestuurlijk niveau of directieniveau de intentie heeft vastgelegd om binnen twee jaar toe te groeien naar een niveau op de PSO-prestatieladder. Een trede-niveau geeft aan dat u meer dan gemiddeld socialer onderneemt ten opzichte van andere organisaties binnen dezelfde grootteklasse. Een organisatie kan altijd instappen op een trede-niveau.

 

Deel dit bericht:  
4 april 2018