Ecotap B.V. voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen

Ecotap B.V. voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm (PSO) op het gebied van sociaal ondernemen

De maatschappij waarin wij leven is heel diffuus. Van mensen met een groot tot klein incasseringsvermogen, mensen die beschikken over veel of weinig zelfstandigheid én personen die geen dan wel een serieuze beperking hebben. Ecotap vindt het vreemd dat we in het bedrijfsleven helemaal geen goede afspiegeling zien van die mooie maatschappij. Dat heeft Ecotap ertoe aangezet om het heel anders te doen. Binnen Ecotap wordt niet geselecteerd op beperking, maar op de wil om er een succes van te maken. Wie wel wil, maar eventueel nog niet óf niet volledig kan, wordt door Ecotap geholpen om daadwerkelijk een succesvol teamlid te worden. Werving en selectie van teamleden geschiedt in nauw overleg met het UWV.

Het resultaat van deze aanpak; de meest gemotiveerde medewerkers die je je maar kunt voorstellen en een Trede 3|30+ certificering op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

PSO 30+

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Deel dit bericht:  
10 april 2018