Goede aanpak op gebied van (dreigende) schulden? Meld het aan SBCM!

Goede aanpak op gebied van (dreigende) schulden? Meld het aan SBCM!

SBCM, het A&O fonds en kenniscentrum sociale werkgelegenheid, is op zoek naar goede aanpakken van sociale ondernemingen op het gebied van schulden. Geldzorgen kunnen bij medewerkers veel stress veroorzaken, met een nadelig effect op het dagelijks leven hun werk. Vroegtijdig signaleren en hulp bieden is belangrijk om grotere geldproblemen te voorkomen. SBCM wil daarom werkgevers inspireren om hierin een rol te vervullen door goede aanpakken onder de aandacht te brengen en een toolbox voor werkgevers te ontwikkelen met o.a. een film waarin werkgevers aan het woord zijn.

Heeft u een goede aanpak, instrument of tip op het gebied van (dreigende) schulden? Meld het aan SBCM door een e-mail te sturen naar Paula Mensink (p.mensink@caop.nl).

Roadshow over Geld en zo

De roadshow bestaat uit een theatershow voor medewerkers vanuit de SW of Participatiewet en een workshop voor de professional. In de interactieve theatershow leren medewerkers verstandige keuzes te maken in geldzaken en waar ze terecht kunnen wanneer ze er zelf niet meer uitkomen. Ook in 2019 kan deze show geboekt worden. Lees hier meer over de roadshow.

E-learning Schulden herkennen, bespreken en aanpakken in de Participatiecampus.nl

Dit online programma is bedoeld voor professionals voor wie de schuldenproblematiek niet het primaire aandachtspunt is. U krijgt antwoord op vragen als: Hoe kan ik schulden herkennen? Hoe maak ik schulden bespreekbaar? Wat kan ik doen als een van mijn cliënten of medewerkers problematische schulden heeft? U kunt de e-learning gratis volgen in de Participatiecampus.nl.

Training Schuldenproblematiek aanpakken, wat kunt u doen?

SBCM biedt ook een eendaagse fysieke training aan voor professionals die te maken hebben met medewerkers of cliënten die schulden hebben. Lees hier meer over deze training. Bij de training zijn vier handreikingen ontwikkeld, deze kunt u downloaden op www.sbcm.nl/schulden.

Deel dit bericht:  
1 november 2018

Direct naar: